Ponorný pomalý hrniec G21 Trofeo s výkonom 1 200 W je skutočným majstrom vo vákuovom varení sous-vide. Je pripravený na každodenné bezpečné používanie a vyladený do najmenšieho detailu. Elegantné telo sa skladá z dvoch častí - ponornej časti s vnútornou varnou špirálou a vrchnej časti s elektronikou a okrúhlym dotykovým displejom. Na bezpečné zavesenie variča G21 Trofeo sous-vide na okraj varnej nádoby sme ponorný varič vybavili posuvnou upevňovacou sponou.
Hlavné výhody
- Elegantné telo s vnútornou varnou špirálou a dotykovým displejom
- Posuvná upevňovacia svorka na bezpečné zavesenie do varnej nádoby
- Varenie Sous-vide = minimálne zmeny vo varenom jedle
- Maximálne zachovanie prirodzenej chuti, vône a štruktúry
- Zachovanie takmer rovnakej hmotnosti prísad
- Znížená degradácia výživových látok
- Jednoduchá príprava - ak máte zmrazené balené prísady, stačí vložiť príslušný počet porcií do hrnca s vodou, kde sa rozmrazia a pripravia metódou sous-vide
- Dlhšia trvanlivosť surovín - čerstvo zabalené potraviny vydržia v chladničke pred varením až päť dní
Domáce a reštauračné
Inteligentný vákuový hrniec G21 Trofeo môžete používať na varenie doma, ako aj na prípravu jedál v reštauráciách. Aj keď sa to nezdá, pomalé varenie šetrí čas - pracuje, zatiaľ čo vy sa venujete niečomu inému. Dokonca aj cez noc alebo keď ste mimo domova. Varenie metódou Sous-vide si osvojili aj reštaurácie, ktoré chcú svojim hosťom dopriať to najlepšie - dokonale šťavnaté steaky alebo voňavú zeleninu plnú chuti a s maximom živín a vitamínov.
Varenie Sous-vide sa stalo symbolom dokonalosti. Prečo?
Pripraviť aj zdanlivo jednoduché jedlá, ako sú vajcia na mäkko alebo steak, nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Vďaka metóde sous-vide môžete pripraviť delikátne jedlá, za ktoré by ste v najlepších reštauráciách zaplatili oveľa viac.
Nádherný šťavnatý steak - vákuové varenie zachováva úžasnú prirodzenú štruktúru mäsa, ktoré je vnútri šťavnaté a jemné. Potom ho už len dopečiete na panvici podľa svojej chuti. Medium, rare, well done? S varením vo vákuu máte istotu správne prepečených steakov.
Varenie sous-vide oceníte pri príprave akéhokoľvek mäsa, či už ide o hydinu, bravčové, hovädzie alebo ryby. Zelenina zostane aj po príprave jemná a aromatická v chuti a vôni. "Nebudete musieť krájať zhnité vajce a ovocný dezert vás vráti do leta.
Čo je varenie sous-vide
Varenie vo vákuu alebo varenie sous-vide je pomalé varenie pri teplotách pod bodom varu. Prísady na varenie sous-vide sa zabalia do fólie, aby sa zachovali všetky zdravé látky, živiny a vitamíny, ako aj plná vnútorná chuť a aróma, ktoré sa nezničia pôsobením vysokých teplôt.
Pri pomalom varení metódou sous-vide dochádza len k minimálnym zmenám pripravovaných potravín a zachováva sa ich maximálna prirodzená chuť. Vďaka spracovaniu surovín v nepriepustných a uzavretých nádobách nedochádza k vylúhovaniu do vody ani k odparovaniu prchavých senzorických látok. S tým súvisí aj nízky úbytok hmotnosti. Teplota je nižšia ako pri iných kulinárskych úpravách, čo má za následok menšiu degradáciu výživových látok. Hermetické uzavretie bez prístupu vzduchu pôsobí ako prevencia proti aeróbnym mikroorganizmom, ktoré by mohli potraviny zničiť.
Špecifikácie
- Značka: G21
- Model: Trofeo
- Napájanie: 220-240 V/50-60 Hz
- Výkon: 1 200 W
- Teplotný rozsah: 5-95 °C
- Presnosť teploty: ± 0,1 °C
- Maximálny objem nádoby: 30 l
- Rozmery výrobku (š x v x h): 9,5 x 32,5 x 17 cm
- Hmotnosť výrobku: 1,5 kg
- Rozmery balenia (š x v x h): 19 x 36 x 12 cm
- Hmotnosť balenia: 1,75 kg
Obsah balenia
- 1x ponorný pomalý hrniec G21