Dovoľujeme si Vás informovať, že naše výdajné miesto bude
11. a 12. decembra zatvorené z dôvodu inventúry
a ďalej bude zatvorené od 23. decembra do 4. januára
z dôvodu vianočných sviatkov.
Zároveň upozorňujeme, že pri objednávkach uskutočnených po
16. decembri negarantujeme doručenie do konca roka.
Ponorný pomalý hrniec G21 Maestro je skutočným majstrom vo varení sous-vide vo vákuu. Je pripravený na každodenné bezpečné používanie a vyladený do najmenšieho detailu. Elegantné telo sa skladá z dvoch častí - ponornej časti s vnútornou varnou špirálou a vrchnej časti s elektronikou a okrúhlym dotykovým displejom. Na bezpečné zavesenie variča G21 Maestro sous-vide na okraj varnej nádoby sme ponorný varič vybavili háčikom s upínacou skrutkou.
Hlavné výhody
Ideálny pomalý varič na vákuové varenie
ovládanie cez dotykový displej alebo mobilný telefón
mobilná aplikácia s receptami
WiFi na diaľkové ovládanie
Výhody varenia sous-vide
Minimálne zmeny vo varenom jedle
Maximálne zachovanie prirodzenej chuti, vône a štruktúry
Zachovanie takmer rovnakej hmotnosti zložiek
Nižšia degradácia výživových látok
Jednoduchá príprava - ak máte zmrazené balené prísady, stačí vložiť príslušný počet porcií do hrnca s vodou, kde sa rozmrazia a pripravia metódou sous-vide
Dlhšia trvanlivosť surovín - čerstvé balené potraviny vydržia v chladničke pred varením až päť dní
Displej G21 Maestro
Okrúhly dotykový displej varnej dosky G21 Maestro sous-vide zobrazuje zvolenú teplotu a zostávajúci čas varenia/dobu varenia vo zvolenom programe. Všetko ovládate buď len pomocou štyroch dotykových panelov/tlačidiel, alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie G21 Smart Home.
Aplikácia G21 Smart Home s receptami pre G21 Maestro
Mobilná aplikácia G21 Smart Home pre sous-vide G21 Maestro je k dispozícii pre smartfóny so systémom Android a iOS. Aplikácia aj recepty v nej sú v českom jazyku a jej inštalácia je úplne jednoduchá - naskenujete QR kód z krabice alebo návodu na použitie G21 Maestro a začnete vyberať recepty. Potom už len pripravíte suroviny podľa vybraného receptu a potvrdíte spustenie jediným kliknutím; o zvyšok sa postará G21 Maestro.
Kúzlo ovládania cez WiFi - kým sa vrátite z práce, obed už bude na stole
Ponorný varič G21 Maestro sous-vide je vďaka prepracovanému dizajnu a použitiu moderných technológií vybavený tou najlepšou elektronikou a dokáže sa postarať o prípravu jedla, aj keď ste mimo domova.
Príklad. Na ceste si v mobilnom telefóne vyberiete recept a prostredníctvom aplikácie odošlete pokyny do variča sous-vide G21 Maestro. Po návrate môžete pripraviť stôl.
Domov a reštaurácia
Inteligentný vákuový varič G21 Maestro môžete používať na varenie doma, ako aj na prípravu jedál v reštaurácii. Aj keď sa to nezdá, pomalé varenie šetrí čas - môže pracovať podľa vami zvoleného receptu, zatiaľ čo vy sa venujete niečomu inému. Dokonca aj cez noc alebo keď ste mimo domova. Varenie metódou Sous-vide si osvojili reštaurácie, ktoré chcú svojim hosťom dopriať to najlepšie - dokonale šťavnaté steaky alebo voňavú zeleninu plnú chuti a s maximom živín a vitamínov.
Každý šéfkuchár vie, že pripraviť ten správny steak nie je jednoduché. Teraz to však vďaka prístroju G21 Maestro sous-vide zvládne aj začiatočník!
Varenie sous-vide sa stalo symbolom dokonalosti. Prečo?
Pripraviť správne aj zdanlivo jednoduché jedlá, ako sú vajcia na mäkko alebo steak, nie je také jednoduché, ako sa na prvý pohľad zdá. Vďaka metóde sous-vide môžete pripraviť delikátne jedlá, za ktoré by ste v najlepších reštauráciách zaplatili oveľa viac.
Úžasný šťavnatý steak - pri príprave vo vákuu si mäso zachová svoju úžasnú prirodzenú štruktúru a bude vnútri šťavnaté a jemné. Potom ho už len dopečiete na panvici podľa svojej chuti. Medium, rare, well done? Pri varení vo vákuu sous-vide máte istotu správne prepečených steakov.
Varenie sous-vide oceníte pri príprave akéhokoľvek mäsa, či už ide o hydinu, bravčové, hovädzie alebo ryby. Zelenina zostane aj po príprave jemná a aromatická v chuti a vôni. "Nebudete musieť krájať zhnité vajce a ovocný dezert vás vráti do leta.
Čo je varenie sous-vide
Varenie vo vákuu alebo varenie sous-vide je pomalé varenie pri teplotách pod bodom varu. Prísady na varenie sous-vide sa zabalia do fólie, aby sa zachovali všetky zdravé látky, živiny a vitamíny, ako aj plná vnútorná chuť a aróma, ktoré sa nezničia pôsobením vysokých teplôt.
Pri pomalom varení metódou sous-vide dochádza len k minimálnym zmenám pripravovaných potravín a zachováva sa ich maximálna prirodzená chuť. Vďaka spracovaniu surovín v nepriepustných a uzavretých nádobách nedochádza k vylúhovaniu do vody ani k odparovaniu prchavých senzorických látok. S tým súvisí aj nízky úbytok hmotnosti. Teplota je nižšia ako pri iných kulinárskych úpravách, čo má za následok menšiu degradáciu výživových látok. Hermetické uzavretie bez prístupu vzduchu pôsobí ako prevencia proti aeróbnym mikroorganizmom, ktoré by mohli potraviny zničiť.
Zaujímavosť: V roku 1974 šéfkuchár George Pralus zistil, že balenie foie gras do plastového vrecka pomáha zachovať pôvodný vzhľad potraviny, takže nestráca nadmerné množstvo živín a má lepšiu štruktúru. V tom čase pracoval pre reštauráciu Troisgros (Pierre a Michel Troisgros) vo francúzskom Roanne, ktorá odvtedy zažila príval ľudí.
Varenie Sous-vide začali naplno využívať francúzski šéfkuchári a postupne sa vákuové varenie rozšírilo aj v michelinských reštauráciách. Dnes môžete vďaka variču sous-vide G21 Maestro objaviť čaro vákuového varenia aj vy a dopriať si dokonale pripravené menu.