Každý dobrý kuchár vie, že sa nezaobíde bez dobrej servírovacej dosky. Hoci existujú plastové, sklenené alebo keramické dosky na krájanie a servírovanie, najlepším materiálom pre skutočne dobrú dosku na krájanie je drevo.
Hlavné výhody
- Kvalitná drevená servírovacia doska
- Praktická drážka zabraňuje stekaniu šťavy z podávaného pokrmu
- Chuťovo neutrálne bukové drevo
- Prírodný materiál, ktorý je šetrný k ostriam nožov
- Vyrobené v Českej republike
Drevená doska na krájanie - najlepšia voľba na krájanie, rezanie, sekanie a porciovanie
Zatiaľ čo spomínané sklenené alebo plastové dosky na krájanie a servírovanie sa ľahšie udržiavajú, drevená doska na krájanie je na krájanie a porciovanie najlepšia. Krájanie mäsa alebo krájanie zeleniny a tvrdých surovín na drevenej doske je šetrnejšie k nožom, pretože drevo netupí ich čepele. Doska na krájanie je praktickejšia aj pri krájaní mäsa paličkou.

Na krájacej doske G21 môžete tiež štýlovo servírovať jedlo priamo z panvice, hrnca alebo grilu. Servírovacia doska G21 je vhodná na servírovanie steakov, údených rebier alebo grilovaných steakov. Ak k špecialitám na servírovacej doske G21 pridáte uhorky a kozie rohy, potešíte oči aj žalúdok.
Krájacia doska z bukového dreva je stávkou na istotu
Drevené dosky na krájanie sa vyrábajú z rôznych druhov dreva a my sme pri výrobe dosky na krájanie G21 použili bukové drevo pre jeho vynikajúce vlastnosti. Na rozdiel od dubového dreva nemá bukové drevo horkosť, ktorá sa môže preniesť na potraviny, ani sa tak ľahko nezafarbuje a nemení farbu ako napríklad jaseňové alebo lipové drevo. Bukové drevo je chuťovo neutrálne, tvrdé a odolné, ako aj primerane husté.
Drážka po obvode dosky na krájanie G21
Servírovacia a krájacia doska G21 má po obvode praktickú drážku, ktorá zabraňuje stekaniu šťavy z podávaných potravín alebo surovín. To znamená, že si pri jedení nezašpiníte klin ani kuchynskú linku počas prípravy.

Ako sa starať o drevené dosky na krájanie
Aby vám drevená doska na krájanie vydržala čo najdlhšie, neumývajte ju v umývačke riadu ani ju nečistite saponátmi. Správnou starostlivosťou udržíte svoju drevenú dosku na krájanie v perfektnom stave bez použitia chemikálií. Dosku na krájanie stačí po každom použití opláchnuť a nechať uschnúť, môžete ju tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Drevenú dosku na krájanie je dobré z času na čas naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby ste zabránili vysychaniu dreva.
TIP: Drevenú dosku na krájanie môžete pred krájaním krvavého mäsa namočiť. Krv a šťavy z mäsa sa tak ľahko nevsiaknu do dreva.
Špecifikácie
- Materiál: bukové drevo
- Rozmery (š x v x h): 300 x 200 x 19 mm
- Hmotnosť: 0,75 kg