Každý dobrý kuchár vie, že správne porciovanie mäsa je pre prípravu pokrmu nevyhnutné. Na porciovanie mäsa potrebujete dva nástroje, na ktorých kvalite naozaj záleží. Ostrý nôž alebo sekáčik a kvalitnú drevenú dosku na krájanie.
Hlavné výhody
- Kvalitný drevený blok na krájanie s hrúbkou 6 cm
- Chuťovo neutrálne bukové drevo
- Prírodný materiál, ktorý je šetrný k čepeli noža a sekáčika
- Vyrobené v Českej republike
Blok na krájanie mäsa G12 - najlepšia voľba na krájanie
Krájanie mäsa alebo krájanie zeleniny a tvrdých surovín na masívnej drevenej doske je šetrné k nožom a sekáčikom na mäso, drevo netupí ich čepele. Krájaciu dosku možno použiť aj na sekanie mäsa paličkou. O kvalite dosky na krájanie mäsa s rozmermi 40 x 30 cm svedčí jej hrúbka 6 cm.

Bukový blok na krájanie je stávkou na istotu
Drevené bloky na krájanie mäsa sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, pri výrobe bloku na krájanie G21 sme použili bukové drevo pre jeho vynikajúce vlastnosti.
Na rozdiel od dubového dreva nemá bukové drevo horkosť, ktorá by sa mohla preniesť na potraviny, ani sa tak ľahko nezafarbuje a nemení farbu ako napríklad jaseňové alebo lipové drevo. Bukové špalky na krájanie majú neutrálnu chuť, sú tvrdé a odolné, ako aj primerane husté.

Ako sa starať o drevené špalky na krájanie
Aby vám špalík na krájanie vydržal čo najdlhšie, neumývajte ho v umývačke riadu ani ho nečistite saponátmi. Správnou starostlivosťou udržíte svoju dosku na krájanie mäsa v perfektnom stave bez použitia chemikálií. Stačí ju po každom použití opláchnuť a nechať uschnúť, dosku na krájanie môžete tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Drevenú dosku je dobré z času na čas naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby ste zabránili vysychaniu dreva.
Špecifikácie
- Materiál: bukové drevo
- Rozmery (š x v x h): 400 x 300 x 60 mm
- Hmotnosť: 5,3 kg