Grilovanie na liatinovej platni dodáva pojmu "dokonalá pochúťka" nový rozmer. Ste hrdým majiteľomplynového grilu G21 Argentina BBQ? Slinia sa vám sliny pri pomyslení na grilovaný steak, syr, pstruha, vajíčka, klobásky, baklažány, papriky a iné pochúťky z letnej kuchyne? Potom si určite zaobstarajteliatinovú grilovaciu dosku G21. Verte, že taký šťavnatý steak ste ešte nikdy nemali.
Prečo práve liatina?
Liatina je jedným z najodolnejších materiálov používaných na grilovanie. Je vysoko odolná voči vysokým teplotám a poškriabaniu. Liatina je hladká a dá sa použiť predovšetkým na grilovanie plátkov zeleniny, vajec a syra, ale aj na grilovanie steakov, väčších kusov zeleniny a rýb.
Zelenina chutná a zdravá
Chcete si dopriať zeleninovú zmes pripravenú na plynovom grile? Na grile môžete grilovať zeleninu, ale musíte ju nakrájať na veľké kusy, aby nespadla do ohňa. Navyše sa vám môže ľahko stať, že grilovanú zeleninu spálite a nakoniec budete hosťom servírovať skôr vysušené oblátky než šťavnaté a zdravé pochúťky. Skvelým riešením je liatinová grilovacia doska. Zeleninu grilujte vo veľkých kusoch a nakrájanú na malé kúsky v zmesi. Buďte si istí, že o šťavnatej grilovanej zeleninovej zmesi budete s priateľmi ešte dlho básniť.
A čo tak veľký kus mäsa?
Grilovaný steak tiež stojí za zmienku, ale pri jeho pečení z neho vytečie väčšina šťavy a mäso zostane trochu tvrdšie. To sa vám pri grilovaní na rošte nestane! Pri grilovaní steakov na liatinovej platni zachováte väčšinu šťavy v mäse. Vďaka tomu získate zlatistú, opečenú kôrku na povrchu, ale mäso je jemné a šťavnaté vo vnútri.
Mäso ste už marinovali a zeleninu nakrájali? Potom pripravte gril, roztopte liatinu, vychlaďte nápoje, pozvite priateľov a užite si pohodovú večeru pod holým nebom.
Špecifikácie
- Materiál: liatina
- Rozmery (š x d): 43 x 36,5 cm
- Hmotnosť: 6,9 kg