Každý dobrý kuchár vie, že bez dobrej dosky na krájanie sa nezaobíde. Hoci existujú plastové, sklenené alebo keramické dosky na krájanie a servírovanie, najlepším materiálom pre skutočne dobrú dosku na krájanie je drevo.
Hlavné výhody
- Kvalitná drevená doska na krájanie
- Chuťovo neutrálne bukové drevo
- Prírodný materiál, ktorý je šetrný k ostriam nožov
- Vyrobené v Českej republike
Drevená doska na krájanie - najlepšia voľba na krájanie, rezanie, sekanie a porciovanie
Zatiaľ čo spomínané sklenené alebo plastové dosky na krájanie sa ľahšie udržiavajú, drevená doska na krájanie je na krájanie a porciovanie najlepšia. Krájanie mäsa alebo krájanie zeleniny a tvrdých surovín na drevenej doske je šetrnejšie k nožom, pretože drevo netupí ich čepele. Doska na krájanie je praktickejšia aj pri krájaní mäsa paličkou.

Doska na krájanie z bukového dreva je stávkou na istotu
Drevené dosky na krájanie sa vyrábajú z rôznych druhov dreva, ale my sme na krájaciu dosku G21 použili bukové drevo pre jeho vynikajúce vlastnosti. Na rozdiel od dubového dreva nemá bukové drevo horkosť, ktorá sa môže preniesť na potraviny, ani sa tak ľahko nezafarbuje a nemení farbu ako napríklad jaseňové alebo lipové drevo. Bukové drevo je chuťovo neutrálne, tvrdé a odolné, ako aj primerane husté.

Ako sa starať o drevené dosky na krájanie
Aby vám drevená doska na krájanie vydržala čo najdlhšie, neumývajte ju v umývačke riadu ani ju nečistite saponátmi. Správnou starostlivosťou udržíte svoju drevenú dosku na krájanie v perfektnom stave bez použitia chemikálií. Dosku na krájanie stačí po každom použití opláchnuť a nechať uschnúť, môžete ju tiež vyčistiť citrónovou šťavou alebo octom. Drevenú dosku na krájanie je dobré z času na čas naolejovať rastlinným alebo minerálnym olejom, aby ste zabránili vysychaniu dreva.
TIP: Drevenú dosku na krájanie môžete pred krájaním krvavého mäsa namočiť. Krv a šťavy z mäsa sa tak ľahko nevsiaknu do dreva.
Špecifikácie
- Materiál: bukové drevo
- Rozmery (š x v x h): 350 x 250 x 25 mm
- Hmotnosť: 1,6 kg