Znásobte svoj pôžitok z dokonalého grilovania - grilujte na liatinovom riade. Grilovacia panvica wok z kvalitnej liatiny dokonale rozvádza a udržiava teplo. Liatinová grilovacia panvica wok je už vypálená a pripravená na použitie, takže nemusíte robiť prvé vypálenie (známe aj ako korenenie). Objavte čaro liatinového grilovania a užívajte si všetky jeho výhody.
Hlavné výhody
- Vynikajúca tepelná vodivosť na dokonale rovnomerné a účinné grilovanie
- Trvanlivosť a odolnosť - liatinový grilovací riad odolá vysokým teplotám a opotrebovaniu
- Lepšia chuť potravín - vďaka schopnosti liatiny absorbovať a udržiavať teplo pomáhajú liatinové panvice vytvárať výraznejšiu a bohatšiu chuť potravín
- okamžité použitie bez potreby prvého vypálenia, to sme už urobili za vás
- pri správnej starostlivosti sa panvica wok stáva nepriľnavou, takže spotrebujete menej tuku
- jednoduchá údržba - panvicu WOK vyčistite horúcou vodou a bambusovou kefkou a utrite do sucha
Kúzlo grilovania na liatine
Znalci a skutoční majstri grilovania sa nemôžu nabažiť liatinového grilovacieho riadu. Mäso a iné jedlá pripravené na surovej liatine majú jedinečnú chuť a vôňu. V kombinácii so starostlivou prípravou a kvalitnými surovinami majú jedlá grilované na liatinovej panvici bohatšiu a komplexnejšiu chuť. Liatinový riad je preto obľúbenou voľbou medzi milovníkmi jedla na celom svete.
Opekanie alebo dochucovanie
Kvalitné veci si zaslúžia kvalitnú starostlivosť. Wok G21 dostanete už vypálený, takže ho môžete ihneď používať. Vypálením získa povrch woku špeciálnu nepriľnavú vrstvu, ktorá chráni liatinu pred hrdzavením, zabezpečuje nepriľnavosť panvice a zvyšuje chuťový pôžitok z vášho jedla.
Ďalšie vypálenie po čase je už na vás. Nie je to zložité, nebojte sa. Panvicu wok potrite rastlinným olejom, najlepšie repkovým alebo arašidovým. Olej na panvici wok rozotrite papierovou utierkou a potom panvicu wok vložte do rúry s teplotou 200 °C a pečte ju aspoň 1 hodinu.
Korenie vytvorí na panvici wok tvrdý ochranný povlak. Pri zahrievaní sa tuk viaže na kov a na seba v procese nazývanom polymerizácia, keď sa tuk mení na formu plastu. Keď sa použije dostatočné množstvo, vytvorí sa tvrdá patina, ktorá chráni kov a má nepriľnavé vlastnosti.
Čím častejšie wok používate, tým lepšia bude chuť vášho jedla.
Najjednoduchší spôsob, ako sa správne starať o wok a zlepšiť jeho vlastnosti, je používať ho. Vždy, keď grilujete steak, dusíte zeleninu alebo dokonca pečiete koláč, pridajte do panvice vrstvy vyškvareného tuku a oleja. Tie sa priebežne prepaľujú a zlepšujú ochrannú vrstvu. Používaním a správnou starostlivosťou tak wok získava jedinečný povrch.
Po použití panvicu umyte horúcou vodou, očistite bambusovou kefou a utrite do sucha.
Špecifikácie
- Značka: G21
- Určenie: liatinová panvica wok na grilovanie
- Materiál: liatina
- Priemer: 24 cm
- Výška: 8 cm
Obsah balenia
- 1x liatinová panvica wok na grilovanie