Chcete si dopriať ešte lepšiu chuť grilovaných špecialít? Máte plynový gril a chýba vám dymová vôňa typická pre grilovanie na drevenom uhlí? Alebo chcete svojich hostí prekvapiť jedinečným chuťovým zážitkom? Táto malá, zdanlivo nenápadná "kovová škatuľka s otvormi" vás posunie na vyššiu úroveň grilovania, až k majstrom grilu.
Aké sú výhody grilovania s údiacim boxom G21?
Dômyselne navrhnutý box z nehrdzavejúcej ocele s vekom sa po naplnení drevnou štiepkou alebo štiepkami uzavrie a umiestni sa medzi horáky plynového grilu alebo na rošt grilu na drevené uhlie či elektrického grilu.
Keď je veko zatvorené a gril je rozohriaty, namočené drevené štiepky uvoľňujú dym, ktorý vypĺňa priestor grilu a dodáva grilovanému mäsu, rybám alebo iným špecialitám jedinečnú dymovú arómu. Udiareň G21 je tiež ideálna na grilovanie syra, ovocia a zeleniny.

Dizajn grilovacieho náradia G21 - údiareň
Udiarenský box G21 s vekom je robustný a stabilný aj pri vysokých teplotách vo vnútri grilu. Je vyrobený z nehrdzavejúcej ocele a má otvory v spodnej stene a veku. Tieto otvory umožňujú únik dymu z boxu a zaplnenie vnútorného priestoru grilu.
S rozmermi 23 x 13 cm a výškou 3 cm je udiarenský box G21 kompaktný a možno ho ľahko umiestniť medzi horáky plynového grilu alebo na grilovací rošt grilu na drevené uhlie alebo elektrického grilu.
Pri grilovaní s údiarňou nechajte veko zatvorené, aby dym mohol cirkulovať vo vnútri.
Tipy na maximálne využitie údiarne G21
Namáčať alebo nenamáčať? Pred použitím odporúčame namočiť drevené štiepky alebo štiepky, aby sa zabránilo tvorbe dymu a horeniu štiepok. Po namočení dôkladne vyžmýkajte tekutinu z drevných štiepok, príliš mokré štiepky a vločky budú namiesto dymu len pariť.
- Chuť grilovaného mäsa alebo iných dobrôt a dymová aróma by sa mali navzájom zhodovať. Plne využite dymovú komoru grilu a vložte do nej triesky z rôznych druhov dreva v závislosti od toho, čo grilujete.
- Môžete sa tiež pohrať s tekutinou, v ktorej namáčate drevené štiepky, triesky alebo hobliny - citrónová šťava dodá rybám, morským plodom alebo bielemu mäsu lahodnú dymovú arómu, vyskúšať môžete aj jablkovú alebo ananásovú šťavu a vynikajúca je aj aróma dymu z drevných štiepok namočených v pive alebo ľahkom víne.
Čím naplniť škatuľu?
Pri výbere drevnej štiepky, triesok alebo odrezkov do udiarne G21 je veľký priestor na experimentovanie a objavovanie. Vyskúšajte rôzne druhy dreva, škála chutí je neuveriteľná. Drevené štiepky alebo triesky z vlašských orechov sa hodia k hovädziemu aj bravčovému mäsu. Dym z orechových štiepok je silný a veľmi aromatický.
Jablkové drevo je ideálne na bravčové mäso a hydinu, jeho dymová aróma je jemná a sladká.
Čerešňové drevo je vynikajúce a všestranné, vhodné na bravčové, hovädzie, hydinu a divinu. Má sladkú a jemnú chuť, ktorá sa dobre kombinuje s ostatnými drevami.
Olšové triesky alebo vločky sú ideálne na ryby a hydinu. Ich dym je jemný a dodáva mäsu sladkú vôňu.
Hlavné výhody grilovacieho boxu G21 Smokehouse
- Odolná konštrukcia z nerezového plechu
- jednoduchá údržba
- Kompaktný dizajn s dômyselne umiestnenými prieduchmi a vekom
- Univerzálne použitie pre plynové, elektrické grily a grily na drevené uhlie
Technické údaje
- Materiál: nehrdzavejúca oceľ
- Hrúbka plechu: 0,5 mm
- Rozmery (š x v x h): 21 x 3 x 13 cm
- Hmotnosť: 0,28 kg